VVS-energispecialist

Som VVS-energispecialist er du uddannet til at lave tekniske installationer på en måde, så kunden sparer mest energi og belaster miljøet mindre. Du kan hjælpe med at udnytte, styre og regulere energien og kan også lave smarte tag- og facadeløsninger i skifer, zink og kobber. Du kan blandt andet få job i installationsvirksomheder og blikkenslagervirksomheder.

Hvad oplever man som tilskuer ved VVS-energispecialisternes stand til DM i Skills? Hos vvs-energispecialisterne kan du bl.a. følge deltagerne i at installere et topmoderne varmesystem med lav fremløbstemperatur. Lave fremløbstemperaturer i radiatorer og gulvvarme er en væsentlig del af den grønne omstilling, fordi det betyder, at f.eks. varmepumper og fjernvarmeinstallationer opnår en markant øget energieffektivitet.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse? Deltagerne skal både lave gulvvarme og montere en radiator. De skal også arbejde med ventilation og installere en bruser samt berøringsfri armaturer på et badeværelse. Endelig skal de installere en styring til både vand, varme og ventilation.

Hvad gives der point for? Dommerne kigger især efter, om rørarbejdet er lavet pænt. Dvs. om rørene hænger lige, og bæringerne er monteret ordentligt. Dernæst kigger de efter, at ventiler er monteret korrekt, så håndtaget vender den rigtige vej. På samme måde kigger de efter, om koldt og varmt vand er tilsluttet rigtigt, så det matcher armaturets greb. I forhold til ventilation er det vigtigt at ind- og udsugning er monteret og justeret korrekt. Derudover skal de fire deltagere kunne redegøre for de tekniske installationer, når dommerne overhører dem.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave? Kig efter, om alle rørene hænger lige – både lodret og vandret – og er bøjet pænt. Kig også efter, om ventilationen suger luft ind og blæser luft ud de rigtige steder.

Sponsorer

Stand

T3-516

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: