Urmager

Som urmager lærer du et traditionsrigt håndværk, hvor du er ekspert i præcisionsarbejde og finmekanik og kan reparere og vedligeholde både gamle og nye ure. Uddannelsen byder på alt lige fra materiale-forståelse til finjustering af kompliceret urværker. Til mange vintage-ure forefindes der ikke reservedele, og derfor må urmageren i mange tilfælde selv fremstille disse.  Som urmager kan du også lide at tale med mennesker, fordi du ofte har meget kundekontakt. Som urmager kan du få job i urmagerforretninger, serviceværksteder eller i andre finmekaniske brancher som medicin- og flyindustrien, der har brug for eksperter i præcision og finmekaniske evner. Du kan også blive selvstændig eller videreuddanne dig. Den Danske Urmagerskole (ZBC Ringsted) er i øvrigt grundlagt i 1889, og urmageruddannelsen er dermed en af landets ældste uddannelser.

Hvad oplever man som tilskuer ved urmagernes stand til DM i Skills? Du møder vores Den Danske Urmagerskoles dedikerede elever, som fremviser de nyeste teknologier inden for urmagerriet. Du får også mulighed for at opleve klassiske reparations/service teknikker som indbefatter fremstilling af reservedele, samt vedligeholdelse af armbåndsure.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse? Deltagerne skal fremstille en løbeværksbro til et lommeur ved hjælp af klassiske fremstillings metoder. Materialet til brug for opgaven er messing og deltagerne skal holde sig indenfor faste tolerancer som er opgjort i 1/100 mm, men må bruge deres kreativitet til overfladebehandling.

Hvad gives der point for? Deltagerne bliver bedømt på deres præcision og opgavens funktionalitet. Derudover vil kvaliteten af den valgte overfladebehandling blive bedømt.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave? Funktion skal være i orden, så løbeværket skal køre rundt. Du skal også kigge efter en flot ensartet finish, der afspejler elevens kreative tilgang.

Sponsorer

Stand

T4-628

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: