Tjener

Som tjener bliver du ekspert i at yde god service og skabe gode oplevelser for andre. Du lærer et godt håndværk, hvor alle detaljer i din viden om servering, værtskab, vin og at præsentere menu og råvarer tæller. Du kan få job på en lille café, en gourmetrestaurant eller i en international hotelkæde. Du kan også gøre karriere som leder eller manager, starte dit eget sted eller tage ekstra uddannelse og blive sommelier.

Hvad oplever man som tilskuer ved tjenernes stand til DM i Skills? 10 tjenerelever, der kæmper om at være den bedste. Torsdag konkurrerer de fem første, og fredag de fem sidste. De fem elever, der samlet gør det bedst, går videre til finalen lørdag. Tilskuerne kan se dedikerede og koncentrerede elever, som dyster i forskellige tjenerdiscipliner.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse? De løse forskellige opgaver, de alle skal kunne til perfektion som tjenere. Det er blandt andet at stå for borddækning, flambering, boxing table (pakke et bord ind i dug) og folde servietter, mixologi og eksempelvis frugtudskæring eller anretning af rejecoctail. Herudover skal der alle tre dage serveres en 3-retters menu for specielt inviterede gæster i konkurrencerestauranten.

Hvad gives der point for? Korrekt udførelse af de forskellige discipliner, er drinksene lavet korrekt, er de rigtige redskaber blevet brugt samt personlig fremtoning.

Hvad skal man se efter for at se den bedste opgave? Se efter hvor imødekommende, smilende og rolige, deltagerne er. Virker de selvsikre og professionelle i den måde, de anretter, dækker op, serverer og præsenterer maden på? Og skaber de en god stemning omkring maden og menuen?

Sponsorer

Stand

H1-130

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: