Personvognsmekaniker

En personvognsmekaniker skal både være en haj til at reparere skader og lave serviceeftersyn på biler og til at have kundekontakt. På uddannelsen lærer du at justere motorer, bremser og styretøj samt at finde og rette fejl på bilens elektriske og elektroniske systemer. Du kan få job på autoværksteder og hos forhandlere. Du kan også blive selvstændig eller læse videre til fx maskiningeniør eller maskinmester.

Hvad oplever man som tilskuer ved personvognsmekanikernes stand til DM i Skills?

På standen kan du se fire deltagere ad gangen konkurrere på hver deres opgave. Der er fire forskellige biler, der skal findes fejl på og udbedres. Der er alt fra servicearbejde på en bil med benzinmotor til højvoltarbejde på helt ny elbil. Der er også en hybridbil med. Kan du kende forskel?

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?

De otte deltagere skal arbejde med opgaver, der ligger inden for de fag, alle personvognvognsmekanikere i Danmark vil møde i deres uddannelse. Der er fire opgaver i alt på standen. Alle otte deltagere arbejder med serviceopgaver, bilens styretøj og undervogn. Der skal bl.a. arbejdes med aircondition. Og fordi den grønne omstilling fylder meget i samfundet i dag, skal alle otte deltagere arbejde på en elbil med 400 volt batteripakke. Uanset hvilken opgave deltagere er i gang med, vil man se, at de alle bruger en pc som et værktøj. På uddannelsen kalder man den for en diagnosetester.

Hvad gives der point for?

Der er mange ting at holde styr på for deltageren, så overblik, sikkerhed og planlægning af arbejdet med at løse opgaven tæller i alle opgaver. I opgaven med højvolt er der mere fokus på sikkerheden, mens der i opgaven om styretøj og undervogn er meget fokus på præcision.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?

Alle fire opgaver er spændende at se på og meget relevante for, hvad en mekaniker laver til daglig. Alle deltagere bruger meget forskelligt værktøj til at løse de fire opgaver. Hvorfor mon de har de lange røde handsker på?

Sponsorer

Stand

T2-470, T2-430

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: