Klejnsmed

En klejnsmed arbejder med at fremstille små og store stålkonstruktioner. Det kan være alt fra trapper til vindmøller og havelåger. På uddannelsen lærer du at skære, slibe og svejse i stål og forskellige typer metal. Du lærer også at lave tegninger og diagrammer og arbejde efter dem. Du kan som klejnsmed bl.a. få job i metalindustrien, på smedeværksteder, i offshoreindustrien og energisektoren.

Hvad oplever man som tilskuer ved klejnsmedenes stand til DM i Skills? Det er en meget aktiv stand med mange audiovisuelle indtryk, fordi deltagerne arbejder intenst og koncentreret med værktøj og mange forskellige processer. Man kan derfor både opleve gnister, svejselys, gasflammer og støj fra værktøj.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse? Deltagerne skal løse en smedeteknisk konstruktionsopgave. Det kan fx være et biogasanlæg, en vindmølle eller et andet produkt, der kræver forståelse for metal, præcision og brug af de nyeste teknikker for at levere et flot resultat.

Hvad gives der point for? For bedste løsning af opgaven. Udover helhedsindtrykket, bliver deltagerne også bedømt på, om de har fulgt mål og egenskaber i tegningerne til opgaven og lavet flotte sammensvejsninger og løsninger, så produktet er både funktionelt og flot at se på.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave? Det kan være svært for et utrænet øje at se, for det kræver præcision og god teknik at arbejde med metal, så både funktionalitet og udseende følges ad.

Sponsorer

Stand

T2-416, T2-430

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: