Karrosseritekniker

Som karrosseritekniker er du i ekspert i at reparere biler, der har fået færdselsskader eller buler og svejse nye dele på bilen i bl.a. stål, aluminium og plast. Du har også lært at bruge avanceret måleudstyr for at afsløre fejl og skævheder i karrosseriet, samt specialiserede svejse- og loddeteknikker. Du kan få job på autoværksteder eller karrosseriværksteder. Du kan også blive selvstændig eller læse videre.

Hvad oplever man som tilskuer ved karrosseriteknikernes stand til DM i Skills? Her kan du komme rigtig tæt på de dygtige og koncentrerede deltagere og følge med i deres arbejde med at reparere på konkrete bilskader som færdselsskader med større eller mindre buler.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse? Karrosseriteknikerne skal løse en række forskellige opgaver gennem hele DM for at vise så mange facetter af faget som muligt. Hver delopgave giver point. Deltagerne skal blandt andet lave opretninger, udmålinger, plastreparationer og bruge forskellige svejseteknikker.

Hvad gives der point for? Der gives point ud fra det system, der benyttes til World Skills.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave? Det kan være svært for ikke-fagfolk. Men se efter en blanding af teknik, præcision og godt håndværk.

Sponsorer

Stand

T2-422

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: