Gulvlægger

Som gulvlægger kan du et håndværk, hvor du er mester i præcisionsarbejde og har sans for regning, geometri og planlægning. Du kender til fordele og ulemper ved de forskellige gulvmaterialer og forstår at arbejde med dem og vejlede kunder om dem. Du kan få job i både små og store håndværkervirksomheder og arbejder ofte sammen med andre faggrupper som tømrere. Du kan også blive selvstændig eller læse videre.

Hvad oplever man som tilskuer ved gulvlæggernes stand til DM i Skills? Hos gulvlæggerne kan man gå ind på konkurrenceområdet, så man kommer helt tæt på de opgaver, som konkurrence-deltagerne arbejder med.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse? Hver deltager har en afgrænset boks med tre forskellige afsnit, hvor der skal laves forskellige belægninger med tæpper, trægulve, linoleum på gulve og trapper. Her skal der også arbejdes med forskellige mønstre og afsluttende lister.

Hvad gives der point for? Hver belægning vurderes selvstændigt, og resultaterne bliver lagt sammen i en samlet bedømmelse af to af fagets erfarne skuemestre, der har stor erfaring i at bedømme gulvlæggeruddannelsens afsluttende svendeprøver.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave? Umiddelbart er det vigtigste, når man står og ser ned på det færdige gulv, at alle samlinger er helt tætte, og at overfladerne er helt uden skrammer eller andre fejlmærker. Dertil skal de mål, der er givet til placering og afstande, selvfølgelige passe. Men det kræver en meget nøjagtig opmåling og bedømmelse.

Sponsorer

Stand

T5-726, T5-756

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: