Flisemurer

Som flisemurer har du specialiseret dig i at sætte fliser op og lægge gulve af klinker. Du kan dermed få et arbejde, hvor du hver dag bliver udfordret på præcision og kreativitet. Og det, du laver, består til glæde for kunden mange år fremover. Som flisemurer kan du også videreuddanne til bl.a. bygningskonstruktur. Og har du taget uddannelsens om EUX-elev, kan du læse direkte videre til ingeniør eller arkitekt.

Hvad oplever man som tilskuer ved flisemurernes konkurrence-stand til DM i Skills? Man oplever deltagere, som er dedikerede til deres fag, og som yder det allerbedste, de har lært. De unge talenter arbejder koncentreret ned i den mindste detalje og inden for mindre end en millimeter. På hver deres måde repræsenterer de murerfaget på allerbedste måde.

Hvad er det for en opgave, flisemurerne skal løse? Deltagerne skal udføre både en flise- og en gulvopgave. Opgaven består som oftest af tre moduler. Et modul, hvor der er indlagt almindeligt vægflisearbejde. Et modul med udbygning af en håndvask. Og en gulvopgave, hvor der indlagt fald på gulvet.

Hvad gives der point for? Der gives point for helhedsindtryk af opgaven. Ifølge tegning og beskrivelse er der angivet mål, som skal overholdes. Holdes målene, gives der maksimumpoint. Der fratrækkes point for hver millimeter, der er afvigelser. Derudover gives der point for, hvor plant og i vatter, flise- og gulvarbejdet er. Også her fratrækkes point for hver millimeter, der afviges.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave? Som tilskuer skal man kigge efter, om deltagerne arbejder koncentreret. Opgaven skal være ren, og der skal være rent omkring opgaven. Tilskueren skal kunne se, at opgaven tager form som vist på de tegninger og beskrivelser, man også kan finde på standen.

Sponsorer

Stand

T5-730, T5-756

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: