Elektriker

Som elektriker er du ekspert i elektriske systemer, så du både kan installere nye og reparere dem, der går i stykker. Uanset om det er strømforsyningen i et privat hjem, et computernetværk eller industrirobotter, det handler om. Du er også god til kundekontakt og kan rådgive om elinstallationer og finde passende løsninger. Du kan blandt andet få job hos en privat elinstallatør eller blive selvstændig.

Hvad oplever man som tilskuer ved elektrikernes stand til DM i Skills? Hos elektrikerne kan du se de fem deltagere arbejde med moderne energisparende installationer, som man typisk kan finde i et normalt familiehus. De moderne energisparende løsninger er fx smart home styringer, som kan gøre livet lettere og mere energieffektivt for de fleste. Det er grøn omstilling for alle.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse? De fem elektrikerlærlinge skal både trække kabler, sætte kontakter og forskellige lamper op, samt programmere forskellige styringer til energibesparende løsninger.

Hvad gives der point for? Dommerne kigger især efter, om installationerne er udført fagligt- og håndværksmæssigt korrekt og overholder gældende lovgivning. F.eks. om el-tavlen er monteret og dimensioneret korrekt, og om der er valgt de rigtige kabler, sikringer og fejlstrømsafbrydere i tavlen, så løsningen er sikker og kan trække de installationer, den skal. Dommerne kigger også efter, om kablerne er sat pænt op og ikke bukket for skarpt, ligesom deltageren bliver vurderet på, om sensorer, afbrydere og nødstop er monteret og mærket korrekt. De fem deltagere bliver overhørt af dommerne og skal kunne rede gøre for de tekniske installationer. Samtidig skal de vise, at de har styr på sikkerheden og kan udføre test af deres installationer.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave? Kig efter om kabler, ledninger, lamper og kontakter virker, og om de hænger pænt.

Sponsorer

Stand

T3-516

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: