Bygningsstruktør

Som bygningsstruktør skal du være skarp i hovedet, med hænderne og foran computeren. Uddannelsen giver dig mulighed for at være med til at skabe broer, tunneller og bygninger, som vil blive brugt af mange generationer fremover. Du kan bl.a. få job i store entreprenørvirksomheder.

Hvad oplever man som tilskuer ved bygningsstruktørernes stand til DM i Skills? Her får man et godt indblik i, hvor stort, tungt og imponerende bygningsstruktørernes arbejde er. Her er nok at se på, fordi deltagerne er i gang med at bygge en bro med pyloner og brodæk. Det sker i en skala, der er plads til i teltet, men det er alligevel næsten fire meter højt og noget af et skuestykke. Betonbilen kommer også på besøg af flere omgange for at aflevere mere beton. Det er spændende for publikum at følge med i, og her har deltagerne ekstra travlt.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse? Deltagerholdene skal lave et brofag hver. Så de skal støbe både pyloner og brodæk i beton. Pylonerne skal være i hvid beton og broddækket i sort beton.

Hvad gives der point for? Der gives blandt andet point for, om alle mål i opgaven er overholdt. Om jævnheden på betonoverfladen er pæn. Og om det visuelle indtryk i det hele taget er flot og præcist – også i forhold til at pyloner og brodæk støbes i forskellige farver.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave? Læg mærke til jævnheden i betonoverfladerne, om pylonerne står lige og skarpt, og om farverne i betonen ser rigtige ud.

Sponsorer

Stand

T5-756, T5-748

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: