Bygningsmaler

Som bygningsmaler er du både den kreative sjæl med sans for farver, trends og nye teknikker. Du er den dygtige håndværker, der går i detaljen med alt fra at vaske, spartle og slibe til selve malerarbejdet. Og så kan du rådgive kunder og samarbejde med andre faggrupper. Du kan arbejde i små malerfirmaer, for store entreprenører eller være selvstændig. Og du vil ofte skiftevis arbejde udendørs og indendørs.

Hvad oplever man som tilskuer ved bygningsmalernes stand til DM i Skills? Man vil se deltagere, der arbejder koncentreret med både alle de forberedende detaljer ved malerarbejdet – som at måle op, dække af osv. Og så vil man se dem bruge præcise maleteknikker og kreativ forståelse for farver og detaljer.

Hvad er det for en opgave, bygningsmalerne skal løse? De får både nogle bundne opgaver og en opgave, hvor de har mere kreativ frihed. Som regel består opgaven af fire moduler. En væg med bundne dekorationer. Et tapetareal med en dør med dørkarm, gerigter og fodpaneler. En væg med fri dekoration efter en skitse, de selv har lavet på forhånd. Og så en opgave på tid, udtoning og farveefterligning.

Hvad gives der point for? Der gives point efter samme model som til WorldSkills. Der gives point for helhedsindtrykket af de fire moduler. Derudover gives der point for de enkelte opgaver. Når det gælder de bundne opgaver, gives der f.eks. point for, hvor godt mål, detaljer og farver er ramt. Hver afvigelse fra tegningerne giver minuspoint. Det vil sige, at hver rynke, synlige samling eller skjolder i en tapetopsætning giver minuspoint. Når det kommer til en lakeret dør, er det løbere, manglende glans eller dækkeevne, der giver minuspoint.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave? Der kan være teknik og detaljer, som det utrænede øje har svært ved at bedømme. Men generelt kan man se efter skarpe linjer, flotte farver og glatte overflader, som følger de skitser og tegninger, man også kan se på standen.

Sponsorer

Stand

T4-614

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: