Autolakerer

Som autolakerer har du et godt håndværk med dig og en stor viden om farver. Du er ekspert i alt fra at afmontere og afdække dele af en bil til at omlakere og dekorere den præcist og med avancerede sprøjteteknikker. Du kan få job på autolakererier og andre områder indenfor industrilakering. Du kan også blive selvstændig eller læse videre.

Hvad oplever man som tilskuer ved autolakerernes stand til DM i Skills? Her kan du komme rigtig tæt på de dygtige og koncentrerede deltagere og følge med i deres arbejde med blandt andet at afdække biler.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse? Deltagerne skal til DM løse en række forskellige delopgaver, som de løbende får point for. Dette for at vise så mange facetter af faget som muligt. Blandt andet konkurrerer deltagerne i  afdækning af biler, plastreparation, lakering, påføring af spartel og polering. Derudover konkurrerer de i lakering og farveefterligning.

Hvad gives der point for? Der gives point ud fra det system, der benyttes til World Skills, hvor man giver point efter både håndværk, sikkerhed, bæredygtighed og miljø.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave? Det kan være svært for ikke-fagfolk. Men se efter en blanding af teknik, præcision og godt håndværk.

Sponsorer

Stand

T2-424

overskrift

Fagtype

overskrift

Prøv mærk føl

Vil du prøve kræfter med faget? Så er fagets Prøv mærk føl-aktivitet noget for dig

Fagets aktiviteter

Typer:
Typer: